Stocare si colectare apa

Colectarea apei de ploaie – cum să alegi volumul potrivit pentru rezervor ?

Colectarea si stocarea apei pluviale blog nedeias ro

In medie, o persoana folosește circa 130 de litri de apă potabilă în fiecare zi. Asta înseamnă în jur de 47,500 litri pe an, volum care, pentru o familie formată din 4 persoane ajunge la un număr cu foarte multe cifre (aproximativ 190 000 litri pe an). Toată această cantitate de apă este folosită doar în scopuri casnice, apa industrială ne făcând parte din acest volum.

Pentru a reduce cantitatea de apă folosită într-o gospodărie, există varianta folosirii apei de ploaie. Apa de ploaie este apă curată, care captată și stocată în mod corespunzător, poate avea întrebuințări în majoritatea activităților din jurului casei. Apa de la rețea poate fi înlocuită la folosirea toaletei, pentru spălatul hainelor, curățarea mașinii sau udarea în grădina. Pentru băut și gătit, igienă sau clătirea vaselor, se recomanda folosirea apei curente.

Având în vedere categoriile vaste care pot fi înlocuite cu apă captată în urma ploilor, aceeași casă cu 4 membrii menționată mai sus, poate economisi pană la 50% din consum – 67 de litri salvați în fiecare zi, pentru fiecare persoană în parte. Într-un an, se ajunge la un volum de circa 98 000 litri economisiți. Așadar, merită luată în considerare această variantă mai econoamă.

Dacă pană acum am subliniat beneficiile și domeniile de folosire a apei de ploaie, acum să trecem la chestiuni mai practice, și anume, cum se alege corect mărimea instalației pentru captarea și stocarea apei dumneavoastră de ploaie?

Și acum, haideți să facem un calcul aplicat, mai ușor de înțeles:

Exemplul 1: Pentru o gospodărie cu 3 persoane și 150 m² care necesită irigare intensivă sunt necesari:

3 persoane –> 3 000 litri
150 m² –> 1 000 litri
Necesar total = 4 000 litri

Pentru aceasta cantitate de apă este necesară o suprafața de acoperiș în secțiune 20 m²/1 000 litri –> 4 000 l x 20 m²/1 000 l = 80 m² (minim) suprafață de captare.

Deci, pentru un rezervor cu volumul de 4 000 litri, este necesar un acoperiș de minim 80 m².

Exemplul 2: O gospodărie cu 6 persoane, și cu o suprafață de 225 m² care necesită irigare intensivă a culturilor are nevoie de:

6 persoane –> 6 000 litri
225 m² suprafață de irigat –> 1 500 litri
Necesar total = 7 500 litri

Pentru această cantitate de apă, este necesară o suprafață de acoperiș în secțiune 20 m²/1 000 litri –> = 7 500 l x 20 m² /1 000 l = 150 m² suprafață minimă de captare.

Așadar, un rezervor cu volumul de 7 500 litri necesită o suprafață minimă de captare de 150 m².

Modalități de utilizare a apei de ploaie

Iata cateva exemple prezentate mai jos pentru folosirea si utilitatea apei pluviale.

Udarea gradinii

Pentru udarea grădinii, apa de ploaie este mult mai bună decât apa de la robinet. Deoarece, împreună cu apa de ploaie, plantele dvs. pot prelua în același timp mineralele necesare. Deci, în general, nu mai trebuie aplicat îngrășământ. Apa de la robinet, care este de obicei folosită pentru udarea peluzelor sau a altor plante, conține adesea mult calcar și, în cazuri extreme, aceasta poate duce la deteriorarea plantelor dvs.

Din aceste motive, este foarte util un sistem de colectare a apei pluviale. Nu numai că economisiți bani și îmbunătățiți absorbția minerală a plantelor dvs., lipsa de apă din cauza lipsei de ploaie este un lucru din trecut.

Apa folosita pentru toaleta

Un sistem de apă brută pentru casa și grădina dvs. reduce enorm consumul de apă. Mai ales în cazul spălării si folosirii toaletelor, este ușor să economisești 40 de litri pe zi. Apa potabilă este mult prea scumpă și prea valoroasă pentru a o arunca în toaletă.

Spalarea hainelor

Prin instalarea corectă, utilizarea apei de ploaie în mașina de spălat este complet sigură. Numărul bacteriilor de haine murdare, nespălate sunt aceleași cu cele pentru apa de ploaie. După spălare, totul nu este numai curat, ci pur. Și dacă locuiți într-o zonă cu apă dura de la robinet, apa mai moale este adesea și mai blândă pe haine decât apa de la robinet.

Spalarea masinilor

Întreprinderile în special sunt sfătuite să spele utilaje, camioane și tractoare, remorci etc. cu apă de ploaie. În curând se adaugă la câțiva litri buni, și pe care îi puteți economisi. Mai ales când există o suprafață mare impermeabilă care trebuie drenată.

Rezervoare subterane sau supraterane pentru colectarea si stocarea apei de ploaie, coloane și sisteme complete de colectare a apei de ploaie

Utilizarea sistemului de recoltare a apei de ploaie, combinată cu rezervoarele de apă de ploaie, este foarte recomandată pentru uz casnic. Acest lucru este din motive economice, dar și ecologice. Rezervorul pentru apa de ploaie este potrivit pentru irigarea grădinii, spălarea mașinii, spălarea toaletei și pentru mașina de spălat / rufe asa cum am amintit in randurile de mai sus.

Apa de ploaie poate fi folosită eficient în diferite moduri. Indiferent dacă intenționați să-l utilizați într-o gospodărie privată sau într-o clădire industrială, indiferent dacă este depozitată suprateran sau subteran, oferim rezervoare adecvate pentru apa de ploaie pentru orice cerințe.

Butoiul de ploaie clasic din anii 80, pe care îl știe toată lumea, astăzi este reinventat. Evoluția în udarea grădinii este coloana de apă de ploaie cu două robinete, astfel încât să puteți elimina fără efort apa fără pompă. În plus, acum am dezvoltat coloana de apă de ploaie cu placaj din lemn de zada real și carcasă din oțel inoxidabil. Aceste produse cu un design excelent sunt disponibile prin intermediul nostru exclusiv aici, în magazinul nostru online nedeias.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *