Cultura pentru Caciotta pentru 10 litri de lapte, pentru fabricarea branzeturilor din procesarea laptelui cu cheag natural la magazinul nostru online nedeias.ro
Caciotta – Pachet de 10 grame pentru 10L de lapte
Reteta: Pasteurizati (optional) laptele plin cu grasime la 72°C pentru 15 secunde. Cand laptele scade la temperatura de 40°C adaugati enzimele de fermentare, si la 36°C adaugati cheagul lichid de vitel.
Casul ar trebui sa fie gata dupa 18/20 minute. De indata ce laptele incepe sa se ingroase, taiati casul cu un cutit adecvat, astfel incat si il impartiti in felii si apoi in cuburi de aceeasi grosime, actionand cu mare delicatete dupa care lasati-l sa se odihneasca. Agitati casul fara sa il rupeti timp de aproximativ 5 minute si strangeti usor compozitia in forme.
Prima intoarcere se va face dupa 20 minute, a doua dupa 50 minute.
Dupa cateva ore mai intoarceti casul inca o data, sarati suprafetele cu sare si aduceti branza in forme (pH 5,4) la o temperatura de 10/12°C.
Branza este gata dupa 36 de ore.
Nr. serie: 13736

Recenzii
Nu exista inca recenzii pentru acest produs