Selectarea merelor
Orice fruct sănătos este potrivit pentru tocare. Merele cu pete sau cu mici găuri ocazionale pot fi folosite, pe când cele cu mucegai sau cele putrede trebuie evitate. Fructele căzute din cauza vântului se pot folosi, dar este recomandat să le spălați de orice urmă de noroi înainte de a le toca. Marimea fructelor nu este neapărat importantă, dar merele mici pot genera mai puțin suc decât cele mari.


Mărunțirea
Merele trebuie mărunțite pentru a obține tocătura pentru presare. Tocarea este esențială deoarece un fruct netocat necesită mult mai multă presiune pentru a-l putea stoarce (chiar și în cazul preselor hidraulice industriale fructele se toacă înainte de presare).
Merele se pot zdrobi într-o găleată pentru a se sfărâma, dar acesta este un proces foarte îndelungat și obositor. Dacă înghețați după care dezghețați merele poate fi de folos. Dacă doriți să tăiați merele în bucăți nu este suficient. Pe de altă parte, dacă folosiți un procesor pentru fructe sau blender, veți obține un piure prea fin pentru presare.
Noi vă oferim o gamă variată de echipamente pentru tocarea merelor, de la cele manuale până la electrice, pentru a acoperi toate necesitățile producției. Aceste tocătoare fac munca rapidă și ușoară și vă va oferi consistența necesară obținerii sucului. Folosind tocătoarele noastre, merele sunt înjumătățite sau tăiate în sferturi căzând pe lamele cuțitului concasor după care sunt tocate de către celelalte cuțite laterale. Tocătura finală va avea consistența optimă pentru pasul următor, și anume, presarea.