Uscarea (sau deshidratarea) este cea mai veche metoda folosita pentru a pastra mancarea pentru un termen cat mai lung, fara a necesita conservanti sau congelare. In urma deshidratarii, apa ese eliminata din produse, oferind un gust si o aroma mai intensa si mai concentrata decat in cazul fructelor si a legumelor proaspete.
Nu va faceti griji, vitaminele,mineralele si ceilalti nutrienti nu sunt afectati in urma uscarii.
Multe produse pot fi uscate, precum:
Unii folosesc cuptoarele normale pentru a face deshidratarea. Cu toate acestea cuptoarele nu sunt facute pentru a usca, deoarece nu ofera o circulatie optima a aerului, si se creeaza condens care poate face feliile sa se lipeasca.
Faceti deshidratarea mai usoara folosind echipamente speciale pentru fructe si legume care contin termostat si temporizator pentru a oferi conditiile optime diferitelor tipuri de produse.
Deshidratorul are un numar de tavite (in functie de capacitatea lui), iar datorita caracteristicilor lui, aerul cald si uscat este ventilat usor prin interior. Timpul de uscare poate fi intre 2-3 ore pentru condimente si ierburi aromatice, si intre 8-24 ore pentru alte fructe sau legume. Se ia in considerare gradul de deshidratare pe care il setati si grosimea felierii.
Deshidratorul este un echipament ideal pentru cei care au un surplus de produse si nu vor sa le risipeasca si pentru cei carora le pasa ce mananca.
Deshidratoare fructe si legume profesionale
Uscătoarele noastre sunt toate realizate ca niște uscătoare tip cabinet, cu sisteme de pompe de căldură.
Pentru a fi eficiente avem: ventilație, elemente de încălzire și sistem dezumidificare aer.
Nu vrem să avem o sobă cu temperatură ridicată, ci un sistem de uscare cu pompă de căldură cu consum redus de energie.Îndepărtăm umiditatea din aer și cream condiții de uscare ca într-o zi însorită cu vânt din sudul Italiei. Aerul cald uscat în continua circulație. Acesta este cel mai bun sistem pentru uscarea blândă (nu arderea) fructelor fără a distruge substanțele nutritive, aroma, vitaminele, culoarea etc.
Unitatea este construită ca un tunel mic. Aveți canale de aer pe ambele părți ale tunelului. Alternat, aerul vine din partea stângă în tăvi și după in partea dreaptă. Aerul utilizat vine de la unitatea de dezumidificare și se încălzește la temperatura presetată. Construcția tunelurilor face posibil ca toate tăvile să fie uscate în același mod.



















